رئیس پژوهشکده اقتصاد انرژی مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی با تبیین انتخابهای اروپا برای جایگزینی گاز روسیه گفت: ایران میتواند با توجه به شرایط کنونی سهم و درآمد خود را از صادرات گاز در بازارهای مختلف افزایش دهد.
از مسائل اساسی بازار کنونی نفت، تأمین تقاضا در فصل تابستان در شرایط پایین بودن سطح ذخیره نفتخام و فرآوردههای نفتی است، سطح ذخیرهسازی نفت در شرایط حاضر به کمترین مقدار خود طی چند سال تنزل کرده و این مشکل برای ذخیرهسازی فرآوردههای نفتی بهمراتب دشوارتر از نفت است.
مدیر گروه مطالعات انرژی وین گفت: روسیه رقیب جدی برای گاز ایران است و از هیچ تلاشی برای حاشیهای کردن ایران در بازار گاز صرفنظر نکرد. ایران از اواسط دهه ۱۹۷۰ میلادی به اتحاد شوروی سابق گاز صادر میکرد. یکی از اقدامات اشتباه ایران در اولین ماههای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، متوقف کردن صادرات گاز به شوروی سابق بدون دلیل مشخص و کارشناسیشده بود.
تاسیسات ذخیره سازی زیرزمینی گاز «هایداچ» در اتریش که یکی از مخازن بزرگ اروپاست، مدتی است که خالی مانده و احتمالا تا فصل سرمای بعدی به علت اختلاف میان برلین و مسکو بر سر توقیف شرکت تابعه «گازپروم» پر نخواهد شد.
قیمت نفت در معاملات روز جمعه تحت تاثیر چشم انداز تقاضای قوی برای سوخت و مذاکرات کشورهای اروپایی برای تحریم واردات نفت روسیه، افزایش چشمگیری داشت و رشد هفتگی به ثبت رساند.
وزیر انرژی آمریکا اعلام کرد دولت بایدن، احتمال اعمال تحریمها علیه کشورهایی که نفت روسیه را در بحبوحه جنگ در اوکراین خریداری می کنند، منتفی نکرده اما درباره تاثیر آن بر بازارهای نفت محتاط بوده است.
کمیسیون اروپا پلان ۲۱۰ میلیارد یورویی برای خاتمه بخشیدن به واردات سوختهای فسیلی روسیه تا سال ۲۰۲۷ و استفاده از این پلان برای سرعت بخشیدن به گذار به سوی انرژی سبز را رونمایی کرد.
آمریکا در نظر دارد به کشورهای اروپایی پیشنهاد کند تعرفه ای را روی نفت روسیه اعمال کنند تا نگرانیها نسبت به امنیت تامین انرژی و افزایش قیمتهای نفت، برطرف شوند.
مشاور اقتصادی در اتحادیه اروپا گفت: ایران خودخواسته از بازار نفت و گاز خارج شده است. در این راستا سناریو و برنامهریزی در سطح جهان، اروپا و غرب بر این مبنا است که نقش ایران کمرنگتر خواهد شد اما 3 کشور قطر، عراق و آذربایجان نقشهای مهمتری را ایفا خواهند کرد.
روزنامه ینیشفق ترکیه امروز گزارش داد که اروپا به صادرات گاز رژیم صهیونیستی به اروپا از طریق ترکیه به عنوان گزینهای برای جایگزین کردن گاز روسیه نگاه میکند.